REAL HYPERMARKET este sustinut de audienta sa si este 100% independent. Cand achizitionati prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil sa castigam un comision afiliat. Acest lucru ne ajuta sa continuam sa va oferim mai mult din continutul pe care il iubiti. Afla mai multe

Top 10 Cele mai bune aparate de aer conditionat

cele mai bune aparate de aer conditionat

Amenajarea spatiului dvs. cu un aparat de aer conditionat este esentiala daca locuiti intr-un climat in care este cald si umed. Exista cateva tipuri diferite de aparate de aer conditionat pe care le puteti configura in spatiul dvs., de la unitati mobile, cum ar fi un AC portabil, pana la optiuni mai permanente, cum ar fi aer conditionat central sau o unitate de perete.

Fiecare tip de unitate vine cu compromisuri in ceea ce priveste puterea, eficienta energetica si costul, astfel incat este greu sa determinati ce optiune este viabila pentru casa si nevoile dvs.

Mai jos aveti un top 10 cu cele mai bune aparate de aer conditionat pentru toate bugetele si nevoile de climatizare.

Cuprins arată

Top 10 Cele mai bune aparate de aer conditionat

Aparat de aer conditionat Daikin Sensira Bluevolution FTXC50B-RXC50B
Cele mai bune aparate de aer conditionat: 1. Aparat de aer conditionat Daikin Sensira Bluevolution FTXC50B-RXC50B

1. Aparat de aer conditionat Daikin Sensira Bluevolution FTXC50B-RXC50B

Daikin Sensira are un design simplu si elegant, usor de integrat in orice decor interior. Unitatile interioare din aceasta gama au o suprafata mata, placuta ochiului si usor de curatat. Noul aparat Sensira iti ofera functii avansate de distribuire uniforma a aerului si temperaturii in toata camera, precum si posibilitatea controlului de la distanta prin intermediul smartphone-ului.

Daikin Sensira iti furnizeaza o serie de solutii de reducere a consumului de energie, precum tehnologia Inverter sau agentul frigorific R-32. Pentru a garanta o functionare optima, acest model a fost echipat cu un compresor imbunatatit.

De ce ne place?

 • Capacitate de racire: 18000 BTU
 • Eficienta energetica racire: A++
 • Eficienta energetica incalzire: A+
 • Nivel de zgomot unitate interna: 29 dB

Avantaje: Program uscat – permite reducerea nivelului umiditatii fara variatii ale temperaturii camerei. Programator pentru 24 de ore – poate fi setat pentru a porni functionarea oricand intr-o perioada de 24 de ore

Conecteaza simplu si rapid unitatea la Wi-Fi si descarca aplicatia Daikin Online Controller, cu ajutorul careia poti sa modifici setarile de climatizare, sa programezi temperatura pe intervale orare si sa revizuiesti consumul de energie de oriunde te-ai afla.

Dezavantaje: Nu exista afisaj pentru temperatura setata.

Aparat de aer conditionat Samsung Triangle AR12NXWSAURNEU
Cele mai bune aparate de aer conditionat: 2. Aparat de aer conditionat Samsung Triangle AR12NXWSAURNEU

2. Aparat de aer conditionat Samsung Triangle AR12NXWSAURNEU

Designul triunghiular unic al aparatului de aer conditionat de la Samsung ii imbunatateste performanta, facand aerul rece sa circule prin casa mai repede, mai departe si mai amplu. Invertorul sau digital ofera si o eficienta energetica semnificativ mai mare. Iar Easy Filter elimina praful, agentii contaminanti, alergenii, bacteriile si virusii.

Designul sau triunghiular unic are un spatiu de intrare mai larg, pentru a putea trage mai mult aer. Latimea si unghiul imbunatatit al portiunii de iesire, lamele suplimentare in v si un ventilator mai mare se asigura, de asemenea, ca aerul este racit si emis mai repede, mai departe si mai in larg*. Astfel, aerul rece si proaspat ajunge in toate colturile casei.

De ce ne place?

 • Capacitate de racire: 12000 BTU
 • Eficienta energetica racire: A++
 • Eficienta energetica incalzire: A
 • Nivel de zgomot unitate interna: 40 dB

Avantaje: Samsung Triangle incepe sa raceasca aerul folosind modul puternic Fast Cool, astfel incat sa ajunga rapid la temperatura dorita. Apoi, trece automat la modul Comfort Cool, pentru a o mentine. Prin urmare, nu va va fi frig si nu va trebui sa schimbati manual setarile sau sa inchideti si sa deschideti din nou aparatul de aer conditionat.

Tehnologia sa Triple Protector Plus nu permite compresorului si controlerului sa se supraincarce cu energie si sa fie afectate de curentii electrici fluctuanti, fara un stabilizator de tensiune separat.

Spre deosebire de filtrele conventionale, care sunt adesea dificil de accesat, componenta Easy Filter Plus a aparatului de aer conditionat Samsung se afla in exterior, deasupra. Usor de demontat si de curatat. Tehnologie Wi-Fi.

Dezavantaje: Unitatea exterioara cam zgomotoasa.

Aparat de aer conditionat TESLA, TA71FFLL-2432IAW
Cele mai bune aparate de aer conditionat: 3. Aparat de aer conditionat TESLA, TA71FFLL-2432IAW

3. Aparat de aer conditionat TESLA, TA71FFLL-2432IAW

Acest aparat de aer conditionat este de 24000 BTU, si este conceput cu urmatoarele functii: Functie incalzire, Functie Turbo, Filtru antibacterian, I Feel, Functie Antifungica, Autocuratare, Carcasa anti-rugina

Un senzor de temperatura din telecomanda determina aparatul de aer conditionat sa-si ajusteze automat starea de functionare. Un mod mai inteligent de mentinere a temperaturii optime in camera.

Aparatul de climatizare este capabil sa monitorizeze operatiile anormale selectate si sa identifice automat piesele defecte. In acest fel, va afisa un cod de eroare pe ecran, facand mentenanta mai eficienta si mai economica.

De ce ne place?

 • Capacitate de racire: 24000 BTU
 • Eficienta energetica racire: A++
 • Eficienta energetica incalzire: A+
 • Nivel de zgomot unitate interna: 48 dB

Avantaje: Capacitate mare de racire de la 60 m² la 80 m². Aerul conditionat poate fi controlat convenabil cu telefonul mobil si alte dispozitive inteligente cu functia de control WiFi. O telecomanda usor de utilizat, cu un design simplu si usor de folosit.

Dezavantaje: Cam zgomotos datorita capacitatii mari de racire.

Aparat de aer conditionat LG S09ET Dual Inverter
Cele mai bune aparate de aer conditionat: 4. Aparat de aer conditionat LG S09ET Dual Inverter

4. Aparat de aer conditionat LG S09ET Dual Inverter

Tehnologia Inverter Compressor regleaza continuu viteza unui compresor, pentru a mentine nivelurile dorite de temperatura. Mai mult, tehnologia Smart Inverter de la LG cu frecventa pe gama de lucru cu economie de curent economiseste mai multa energie decat compresorul conventional.

Functia Controlul energiei active va permite sa selectati nivelul de consum energetic in functie de situatie. Beneficiati de o atmosfera racoroasa si confortabila si economisiti energie.

Functia Comfort Air regleaza palele intr-o pozitie presetata ce deviaza aerul furnizat astfel incat sa evite suflarea direct spre ocupantii incaperii.

De ce ne place?

 • Capacitate de racire: 9000 BTU
 • Eficienta energetica racire: A++
 • Eficienta energetica incalzire: A+
 • Nivel de zgomot unitate interna: 35 dB

Avantaje: Aparatele de aer conditionat LG functioneaza la niveluri acustice reduse, datorita ventilatorului inclinat unic LG si tehnologiei de motor BLDC, care elimina zgomotul inutil si permite o functionare lina.

Designul subtire si modern al aparatului de aer conditionat LG faciliteaza instalarea si asigura o curatare confortabila, cu filtrul ajustabil EZ. 10 ani garantie la compresor.

Dezavantaje: Capacitatea de racire poate asigura o incapere de 25 m².

Aer conditionat Vivax ACP-12CH35AEVI GREY MIRROR
Cele mai bune aparate de aer conditionat: 5. Aer conditionat Vivax ACP-12CH35AEVI GREY MIRROR

5. Aer conditionat Vivax ACP-12CH35AEVI GREY MIRROR

Echipamentele de aer conditionat Vivax sunt proiectate si fabricate pentru Uniunea Europeana si intrunesc cele mai ridicate standarde cerute de normele in vigoare. Toata gama de echipamente rezidentiale Vivax dispune de clasificare energetica A++ in conformitate normele (EU) 626/2011 ale Uniunii Europene.

Aparatele de aer conditionat Vivax dispun de tehnologia DC-Inverter. Ventilatorul cu flux de aer incrucisat al Unitatii Interne dispune de motor DC -Inverter pentru o turatie variabila ce asigura maxim de confort si un nivel de zgomot de doar 20dB(A).

De ce ne place?

 • Capacitate de racire: 12000 BTU
 • Eficienta energetica racire: A++
 • Eficienta energetica incalzire: A+
 • Nivel de zgomot unitate interna: 22 dB

Avantaje: Aerul conditionat poate fi controlat convenabil cu telefonul mobil si alte dispozitive inteligente cu functia de control WiFi.

Functia de autodetectare a pierderilor de refrigerant: Atunci cand sunt detectate scapari de agent frigorific in interior, unitatea va arata codul de eroare ” CE ” si se va opri in mod automat.

Functia de dezghetare inteligenta: Asigura maxim de confort pe timpul incalzirii, functionand cu perioade scurte de “defrost”. Echipamentele de aer conditionat traditionale au setata ca perioada de dezghetare un interval de 10 min odata la 50 min. Functia VIVAX I-Defrosting, incepe procesul de dezhetare automata doar atunci cand este nevoie de aceasta, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica.

Dezavantaje: Brand fara prea multa mediatizare si publicitate, prea putin cunoscut in piata.

Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 318L
Cele mai bune aparate de aer conditionat: 6. Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 318L

6. Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 318L

Acest aparat de aer conditionat Whirlpool alb dispune de o eficenta energetica exceptionala clasa A++, pentru un consum redus de energie. Aer conditionat remarcabil, inclusiv unitatea interna si externa. Tehnologia 6th Sense, evalueaza automat temperatura camerei cu ajutorul senzorului si face combinatia ideala a functiilor operationale pentru a obtine cel mai bun confort.

Modul de noapte nou ofera 4 profile pe timp de noapte. Cea mai buna experienta de somn este garantata datorita celor 4 moduri dedicate somnului ce stabilesc temperatura si umiditatea. Puteti alege modul care se potriveste varstei dvs. pentru confortul maxim in timpul noptii.

Filtrul de carbon absoarbe alergenii care se suspenda in aer, precum polenul, praful, mirosul animalelor de companie, fumul de tutun si mucegaiul.

De ce ne place?

 • Capacitate de racire: 18000 BTU
 • Eficienta energetica racire: A++
 • Eficienta energetica incalzire: A+
 • Nivel de zgomot unitate interna: 22 dB

Avantaje: Mod silentions. Aceasta optiune permite produsului sa functioneze la nivel scazut de zgomot pentru a obtine un mediu linistit si confortabil in camera.

Datorita unui senzor de temperatura din interiorul telecomenzii, temperatura dvs. ideala va fi setata in jurul vostru, pentru a va simti mai confortabil.

4D XPERT AIRFLOW: Datorita orificiilor de aerisire laterale, configuratia speciala a unitatii interioare poate asigura o circulatie mai uniforma a aerului.

Dezavantaje: Structura unitatii interne dintr-un plastic ce nu pare de calitate.

Aparat de aer conditionat Daewoo DSB-H12A0KLH-V
Cele mai bune aparate de aer conditionat: 7. Aparat de aer conditionat Daewoo DSB-H12A0KLH-V

7. Aparat de aer conditionat Daewoo DSB-H12A0KLH-V

Modelele aparatelor de aer conditionat Daewoo au preturi accesibile cu care puteti beneficia de un mediu optimizat termic, iar temperatura minima exterioara pana la care aparatul poate functiona pentru modul de incalzire, este de -15 grade C.

Prin apasarea butonului „Turbo”, aparatul de aer conditionat va raci aerul din incapere pana la maxim 16°C sau il va incalzi pana la maxim 31°C intr-un timp mai scurt, dar economisind in acelasi timp energie.

De ce ne place?

 • Capacitate de racire: 12000 BTU
 • Eficienta energetica racire: A++
 • Eficienta energetica incalzire: A+
 • Nivel de zgomot unitate interna: 32 dB la prima treapta de ventilatie si pana la 50 dB la ultima treapta

Avantaje: Functie Auto Restart. Cu ajutorul acestei functii, aparatul de aer conditionat va reporni automat la fiecare realimentare in cazul unei intreruperi de curent.

Filtrul Easy Cleaning pe care aparatele de aer conditionat il detin este un filtru cu densitate marita, lavabil, ce permite o utilizare indelungata.

Dezavantaje: Cam zgomotos folosit in turatia maxima de ventilare.

Aparat de aer conditionat TESLA TA36FFML-1232IA
Cele mai bune aparate de aer conditionat: 8. Aparat de aer conditionat TESLA TA36FFML-1232IA

8. Aparat de aer conditionat TESLA TA36FFML-1232IA

Acest aparat de aer conditionat este dotat cu functie de curatare. Aceasta functie activeaza un proces in 3 etape: in timpul racirii apa condensata colecteaza praful de pe fante. Unitatea interioara este apoi uscata prin incalzire si in cele din urma, modul ventilator indeparteaza umezeala ramasa, mentinand unitatea uscata si impiedicand reproducerea bacteriilor.

De ce ne place?

 • Capacitate de racire: 12000 BTU
 • Eficienta energetica racire: A++
 • Eficienta energetica incalzire: A+
 • Nivel de zgomot unitate interna: 53 dB

Avantaje: Aparatul de climatizare este capabil sa monitorizeze operatiile anormale selectate si sa identifice automat piesele defecte. In acest fel, va afisa un cod de eroare pe ecran, facand mentenanta eficienta si economica.

O foaie galvanizata si sase straturi de acoperire anti rugina asigura ca unitatea exterioara a aparatului de aer conditionat isi mentine un aspect placut, chiar si dupa expunerea prelungita la lumina soarelui si a ploii.

Dezavantaje: Cam zgomotos si fara tehnologie Wi-Fi.

Aparat de aer conditionat HEINNER Crystal, HAC-CR09WHN
Cele mai bune aparate de aer conditionat: 9. Aparat de aer conditionat HEINNER Crystal, HAC-CR09WHN

9. Aparat de aer conditionat HEINNER Crystal, HAC-CR09WHN

Cu aparatul de aer conditionat Heinner dispui de un confort termic maxim. Produsul urmareste temperatura ambientala din jurul telecomenzii (prin citirea senzorului aflat in telecomanda).

Daca doresti racirea / incalzirea rapida a incaperii, poti folosi cu incredere functia Turbo. Aceasta creste puterea aparatului pentru o perioada limitata de timp.

Tehnologia 3D Inverter ofera un confort sporit, fiabilitate crescuta si economisirea energiei prin utilizarea optima a compresorului.

De ce ne place?

 • Capacitate de racire: 9000 BTU
 • Eficienta energetica racire: A++
 • Eficienta energetica incalzire: A+
 • Nivel de zgomot unitate interna: 53 dB

Avantaje: Flexilibitate maxima! Poti seta pornirea / oprirea aparatului oricand intr-un interval de 24h. Protejeaza produsul prin oprire automata, concomitent cu afisarea codului de eroare pentru un service rapid.

Design special al ventilatorului unitatii interioare care asigura controlul precis al debitului de aer si confortul termic.

Dezavantaje: Nu are kit de instalare.

Aparat de aer conditionat Star-Light ACT-12EAWF
Cele mai bune aparate de aer conditionat: 10. Aparat de aer conditionat Star-Light ACT-12EAWF

10. Aparat de aer conditionat Star-Light ACT-12EAWF

Dotat cu agentul frigorific de generatie viitoare R32, aparatul de aer conditionat Star-Light surclaseaza cu succes aparatele traditionale, avand un impact redus asupra mediului inconjurator, un lucru foarte important daca ne raportam la pericolul incalzirii globale.

Functia asigura un flux de aer “3D” pentru o racire echilibrata, acoperind astfel, uniform, toate colturile locuintei tale. Usor de setat, aceasta functie poate fi reglata din telecomanda, dirijand fluxul de aer atat pe verticala cat si pe orizontala.

De ce ne place?

 • Capacitate de racire: 12000 BTU
 • Eficienta energetica racire: A++
 • Eficienta energetica incalzire: A+
 • Nivel de zgomot unitate interna: 50 dB

Avantaje: Functie de Detectare pierdere agent frigorific. Functia protejeaza compresorul aparatului, oprind automat dispozitivul in momentul scurgerii de agent frigorific.

Functie auto-restart. Functia auto-restart reporneste aparatul cu ultimele setari facute inainte de oprirea ivoluntara a acestuia.

Aerul conditionat poate fi controlat convenabil cu telefonul mobil si alte dispozitive inteligente cu functia de control WiFi.

Raport calitate pret, foarte bun.

Dezavantaje: Manualul are informatii sumare privind configurarea functiei Wi-Fi.

Cele mai bune aparate de aer conditionat: Ghid de cumparaturi

cele mai bune aparate de aer conditionat ghid cumparaturi
Cele mai bune aparate de aer conditionat: Ghid de cumparaturi

Pentru majoritatea locuintelor, un aparat de aer conditionat cu sistem inversat, cu ciclu invers va fi cea mai buna optiune. Sa detaliem ce inseamna asta.

Tipuri de aparate de aer condiționat si costurile acestora

Sistem divizat Split AC

Acestea au doua parti: o unitate interioara si o unitate exterioara, conectate prin conducte care contin gaz refrigerant. Acestea sunt cele mai frecvente tipuri de aparate de aer conditionat din Romania si sunt bune pentru o camera sau zona in plan deschis de pana la aproximativ 60 m2.

Split AC, asa cum sugereaza si numele, este format din doua unitati. O unitate montata in afara casei (pe perete), iar cealalta este montata in interiorul casei, in camera. Unitatea exterioara consta dintr-un compresor si condensator, iar unitatea interioara consta din suflanta. Compresorul conectat la suflanta prin conducta de conectare care trece prin perete. Compresorul aspira aerul din exterior si l-a racit, apoi trece la suflanta. Suflantul arunca aerul rece in camera.

Avantajele aparatului de aer conditionat split AC:

 • aparatul de aer conditionat Split AC este alegerea perfecta pentru dormitor, deoarece split Ac face mult mai putin zgomot, deoarece condensatorul este situat in exterior, ceea ce face mult zgomot.
 • poate fi instalat oriunde in orice camera. Nu este nevoie sa va faceti griji cu privire la fereastra, rama exista intr-o camera.
 • aparatul de aer conditionat Split AC adauga estetica, stil si aspect frumos incaperii.

Dezavantaje ale aparatului de aer conditionat split AC:

 • De obicei mai scump comparativ cu alte tipuri de aparat de aer conditionat, cum ar fi fereastra de curent alternativ.
 • Schimbarea, relocarea Split AC este mult mai greoaie si costisitoare.
Unde se instaleaza aparatul de aer conditionat?

Aparatul de aer conditionat poate fi instalat oriunde in casa. Ofera o mai mare fezabilitate a instalarii in comparatie cu alte modele. Singurul lucru este ca trebuie sa luati in considerare faptul ca acea camera in care doriti sa amplasati aparatul de aer conditionat trebuie sa aiba un perete exterior de expunere.

Multi-split

Similar unui sistem split, dar cu o unitate exterioara conectata la doua sau mai multe unitati interioare. Este bun pentru doua sau trei camere care sunt in mod rezonabil apropiate, mai ales atunci cand sistemele separate separate sau un sistem de canalizare nu sunt potrivite. Aproximativ aceeasi gama de preturi ca sistemele separate separate echivalente.

Perete / fereastra

O unitate cu o singura cutie, instalata intr-o fereastra sau printr-un perete extern. Bun pentru camere si zone in plan deschis de pana la 50 m2. Unitatile mai mici pot fi conectate la un punct de alimentare normal; cele mai mari pot necesita cabluri suplimentare. Nu la fel de eficient sau de eficient ca sistemele split, dar o optiune bugetara rezonabila daca un sistem split nu este o optiune (de exemplu, daca inchiriati).

Se compune dintr-o singura unitate cu o combinatie de compresor si suflanta. Aparatul de aer conditionat de fereastra poate fi instalat numai in cadrul ferestrei. Partea de suflare a AC orientata in interiorul camerei, in timp ce cealalta parte este orientata spre exterior.

Avantaje ale aparatului de aer conditionat de fereastra:

 • Instalare simpla. Schimbarea, realocarea si realocarea ferestrei sunt mult mai usoare si se incadreaza in buget.
 • Nu este nevoie sa reumpleti gazul din compresor in timp ce comutati aparatul de aer conditionat.

Dezavantaje ale aparatului de aer conditionat de fereastra:

 • Face zgomot puternic in timpul functionarii.
 • Deranjeaza estetica camerei.

Portabil

O singura unitate care poate fi mutata dintr-o camera in camera dupa cum este necesar (dar, in general, nu cu usurinta). Majoritatea au un canal flexibil care trebuie atasat la o fereastra pentru a ventila caldura in exterior. Bun pentru camerele din gospodarii atunci cand o optiune incorporata nu este fezabila (cum ar fi daca inchiriati). Nu la fel de eficient ca sistemele split.

Aparatul de aer conditionat portabil este portabil la fel ca racitorul de aer. Sistemele de curent alternativ portabile se pot deplasa dintr-o camera in alta instantaneu, in cazul in care, ca o fereastra sau se pot imparti, asa cum nu se poate. Aparatul de aer conditionat portabil este cel mai potrivit pentru casele in care nu exista fezabilitate pentru a monta split / fereastra AC sau pentru oamenii care locuiesc intr-o casa inchiriata si care realoca frecvent locatia. Chiar si tu poti muta o camera portabila de curent alternativ in camera, asa cum vrei.

Unde se instaleaza aparatul de aer conditionat portabil

Oriunde acasa, la fel ca un racitor de aer, trebuie doar sa aranjezi furtunul de aer prin fereastra. Un furtun din plastic este furnizat cu aparatul de aer conditionat portabil, astfel ca trebuie sa atasati furtunul la AC si sa puneti celalalt capat in afara ferestrei folosind un kit de ferestre furnizat cu aparatul de aer conditionat portabil.

Avantajele aparatului de aer conditionat portabil:

 • Schimbarea si realocarea sunt usoare. Pur si simplu impachetati in cutii de carton si iesiti, este atat de simplu. Nu este nevoie de niciun tehnician.
 • Nu este nevoie sa ramai intr-o singura camera. In decurs de 10 minute puteti schimba AC in alta camera.

Dezavantaje ale aparatului de aer conditionat portabil:

 • Cam scumpe in comparatie cu celelalte modele.

Ce este aerul conditionat cu ciclu invers?

Un aparat de aer conditionat cu ciclu invers poate incalzi si racori – de fapt, este unul dintre cele mai ieftine moduri de a va incalzi casa in timpul iernii.

In modul de racire, un aparat de aer conditionat cu sistem divizat extrage caldura din aerul interior si il muta in exterior, prin gazul frigorific din conductele care leaga unitatile interioare si exterioare. Unitatea exterioara elibereaza caldura si pompeaza agentul frigorific racit inapoi in unitatea interioara unde ciclul continua.

In modul de incalzire, procesul este pur si simplu inversat, pentru a extrage energia termica din aerul exterior si o trimite in interior (da, chiar si pe vreme rece exista o anumita energie termica in aerul exterior).

Daca aveti nevoie doar de un aparat de aer conditionat pentru racire vara (de exemplu, daca locuiti intr-o zona cu ierni blande sau aveti deja un alt sistem de incalzire), atunci un aparat de aer conditionat numai pentru racire ar putea fi potrivit pentru dvs. In general, sunt mai ieftine decat modelele cu ciclu invers, dar de obicei au toate aceleasi caracteristici.

cele mai bune aparate de aer conditionat dimensiuni
Cele mai bune aparate de aer conditionat: Dimensiuni

De ce dimensiune am nevoie de aparatul de aer conditionat?

Iata ghidul nostru despre capacitatea (dimensiunea) aparatului de aer conditionat de care aveti nevoie pentru o anumita dimensiune a camerei.

Dimensiunea camerei

Capacitate:

 1. Pana la 20 m² recomandam 7000-9000 BTU
 2. 20-60 m² recomandam 9000-12000 BTU
 3. 60-80 m² recomandam 12000-17000 BTU
 4. Peste 80 m² recomandam peste 17000 BTU

Deci, acesta este un ghid informativ, dar trebuie sa faceti un calcul precis inainte de a va cumpara aerul conditionat, altfel veti intalni aceste probleme:

 • Modelele prea puternice pentru dimensiunea camerei pot rula cicluri scurte frecvente pentru a atinge temperatura tinta. Acest lucru poate duce la incalzirea prea rece sau calda a camerei, dezumidificare inadecvata (adica nu uscare suficienta a aerului, facand camera sa se simta mai putin confortabila), consum crescut de energie si costuri de functionare, precum si uzura a sistemului.
 • Este posibil ca modelele cu putere redusa sa functioneze mai des la o putere maxima, ceea ce ar putea usca prea mult aerul si ar putea crea uzura excesiva.
 • De exemplu, daca calculati camera necesita un model de 6kW, atunci cautati un aparat de aer conditionat cu capacitate de racire nominala cuprinsa intre 6kW si 6,5kW (aproximativ). Este probabil un pariu mai sigur de a obtine un model usor peste capacitatea necesara decat putin sub acesta, deoarece un pic mai tare poate ajuta la temperaturi extreme. Dar nu depasi prea mult capacitatea necesara.

Cum se face un calcul adecvat?

Unii instalatori si calculatoare online ofera doar o analiza simplista si pot avea tendinta de a recomanda o capacitate mai mare decat aveti cu adevarat nevoie.

Dar exista o multime de variabile de luat in considerare. De exemplu, o camera bine izolata cu ferestre orientate spre sud va fi la capatul inferior al gamei de capacitati, in timp ce o camera neizolata cu ferestre orientate spre vest va fi catre partea de sus.

Un calcul adecvat ia in considerare toate detaliile camerei:

 • Dimensiunea camerei: lungime, latime si inaltime.
 • Tipul camerei: living, living si bucatarie in plan deschis, dormitor etc.
 • Dimensiunea si orientarea ferestrelor si usilor din sticla. O fereastra mare orientata spre nord sau spre vest poate permite multa caldura vara.
 • Umbra si perdele pe ferestre.
 • Izolarea podelei, tavanului si peretilor.
 • Clima locala.

Cat de zgomotoase sunt aparatele de aer conditionat?

Cele mai multe aparate de aer conditionat moderne cu sistem divizat sunt foarte silentioase in interior si in exterior, dar merita sa verificati nivelurile de zgomot ale unui aparat de aer conditionat inainte de a cumpara.

Masuram zgomotul ca parte a recenziilor noastre de climatizare cu sistem divizat. Zgomotul de la unitatile interioare a variat de la 19dB la 53dB, iar de la unitatile exterioare, de la 42dB la 69dB (masurat pe cea mai silentioasa setare a ventilatorului interior).

Pentru comparatie, iata cateva niveluri sonore comune:

 • 30dBA: nivelul sonor tipic al unei case linistite
 • 50dBA: interiorul unei masini linistite in timp ce conduceti
 • 60dBA: conversatie tipica
 • 70–80dBA: aspirator

O unitate interioara zgomotoasa poate interfera cu activitatile, conversatia sau somnul. O unitate exterioara zgomotoasa va poate deranja (daca este prea aproape de fereastra unui dormitor sau sufragerie) sau a vecinilor dvs., asa ca luati in considerare amplasarea unitatii exterioare cu atentie.

cele mai bune aparate de aer conditionat caracteristici
Cele mai bune aparate de aer conditionat: Caracteristici

Caracteristici de luat in considerare cand alegi un aparat de aer conditionat

Viteza ventilatorului

Ventilatorul circula aerul racit sau incalzit prin camera. Cautati un model cu o gama larga de debit de aer si viteze multiple ale ventilatorului: de la foarte mare – pentru a ajuta camera sa se raceasca rapid, pana la foarte scazuta – astfel incat sa existe mai putin zgomot si fara curent neplacut odata ce ati avut temperatura potrivita.

Moduri de operare

 • Auto: alege automat modul necesar pentru a mentine camera la temperatura aleasa.
 • Racire: pompeaza caldura din interior spre exterior, racind camera.
 • Caldura: pompeaza caldura din exterior in interior, incalzind camera.
 • Uscat: Dezumidifica aerul. Ofera o anumita racire, dar nu la fel de mult ca modul de racire.
 • Doar ventilator: sufla aerul fara incalzire, racire sau uscare, ceea ce este util atunci cand tot ce vrei este o briza de racire.
 • Economie: denumit si modul Eco, aceasta reduce consumul de energie. Diferite marci implementeaza acest lucru in moduri diferite. Poate reduce pur si simplu puterea de racire sau incalzire regland termostatul un grad sau doi sau poate utiliza senzori pentru a detecta daca nimeni nu este in camera si apoi poate reduce racirea / incalzirea.
 • Senzor de prezenta umana

Aceasta detecteaza daca cineva se afla in camera, astfel incat unitatea stie sa continue sa lucreze. Unele modele directioneaza chiar miscarea aerului catre persoana simtita. Cand nu este detectat nimeni, unitatea ar putea trece la un mod economic pentru a reduce consumul de energie.

A avea aceasta functie nu inseamna ca puteti lasa aparatul de aer conditionat sa functioneze ore in sir cand casa este goala. Esti mult mai bine sa-l opresti si sa folosesti functia de temporizare pentru a-l reporni imediat inainte de a te intoarce acasa sau sa-l activezi de la distanta prin Wi-Fi.

Aceasta caracteristica poarta denumiri diferite. Mitsubishi Electric o numeste Absence Detection; pentru Mitsubishi Heavy Industries, este Eco Operation; pentru Panasonic este ECONAVI; pentru Daikin, este Intelligent Eye.

Control Wi-Fi si aplicatii

Multe modele mai noi se pot conecta la reteaua wireless de acasa, astfel incat sa puteti controla aparatul de aer conditionat printr-o aplicatie de pe telefonul smartphone – la indemana daca sunteti la serviciu si doriti sa il porniti inainte de a ajunge acasa sau daca sunteti acasa si ai deplasat gresit telecomanda.

Unii au aceasta caracteristica incorporata; altii au nevoie de un dispozitiv controler adaugat la aparatul de aer conditionat pentru al activa.

Filtre de aer si autocuratare

Aparatele de aer conditionat ofera sisteme de filtrare a aerului din ce in ce mai sofisticate, pentru a elimina alergeni, mucegai, bacterii, mirosuri si praf din aer.

Aceasta este adesea insotita de o functie de autocuratare pentru a mentine interiorul unitatii uscat si pentru a reduce acumularea de praf si cresterea mucegaiului; acest lucru ajuta si la mentinerea functionarii mai eficiente a unitatii.

Telecomanda

Cautati butoane mari, bine distantate, cu etichete usor de citit si un ecran LCD mare, usor de citit.

Modul de somn

Aceasta functie ajusteaza temperatura in trepte la un nivel confortabil pentru dormit, astfel incat aparatul de aer conditionat sa nu functioneze la fel de greu (si sa fie mai silentios) cand dormiti.

Lamele reglabile sau oscilante

Va recomandam sa le indreptati spre aer rece si in jos pentru cald. Acest lucru se poate face prin telecomanda pentru majoritatea modelelor. Reglabilitatea la stanga si la dreapta ajuta la directionarea aerului acolo unde este necesar.

Reporniti intarzierea

Protejeaza compresorul impiedicand aparatul de aer conditionat sa porneasca din nou prea repede dupa oprire.

Montat pe perete sau montat pe tavan?

 • Perete inalt: unitatea interioara este montata sus pe un perete, astfel incat fluxul de aer sa poata sufla cu usurinta peste camera.
 • Montat pe podea: unitatea interioara este la nivelul pardoselii, ceea ce ar putea fi mai potrivit pentru unele camere.
 • Caseta: unitatea interioara este montata in tavan.
 • Podea / tavan: poate fi montata fie pe tavan, fie pe podea.

Gama de operare

Locuiti intr-o regiune foarte calda sau rece? Majoritatea modelelor pot functiona la temperaturi de la aproximativ -10 ° C pana la aproximativ 45 ° C sau mai mult.

Acest lucru este suficient pentru majoritatea regiunilor, dar verificati gama de functionare a aparatului de aer conditionat inainte de a cumpara, pentru a va asigura ca poate face fata oricaror extreme din zona dvs. (Daca locuiti intr-un climat cald si uscat, un racitor de evaporare poate fi o alternativa mai ieftina la un aparat de aer conditionat.)

Dezghetare automata

Daca locuiti intr-o zona rece, obtineti un aparat de aer conditionat cu dezghetare automata pentru a evita formarea inghetului pe bobinele schimbatorului de caldura in aer liber iarna.

Aparatele de aer conditionat au filtre HEPA?

Toate aparatele de aer conditionat au un filtru de praf in unitatea interioara. Aceasta capteaza praful din aer pe masura ce circula, in principal pentru a-l opri infundarea functionarii interne. Dar filtrul de praf va avea doar un efect minim, daca exista, asupra fumului si a altor particule foarte fine.

Pentru a elimina fumul, aveti nevoie intr-adevar de un filtru HEPA. Dar filtrele HEPA nu pot fi montate practic pe aparate de aer conditionat cu sistem divizat sau conducte, deoarece aparatele de aer conditionat trebuie sa furnizeze volume destul de semnificative de flux de aer in camera si ar avea nevoie de ventilatoare puternic puternice in unitatea interioara pentru a forta acea cantitate de aer prin tesatura foarte stransa a unui filtru HEPA.

Unele aparate de aer conditionat includ un filtru de purificare a aerului bazat pe ionizare. Exista cateva variatii la acest tip, inclusiv filtrele fotocatalitice si fluxul de plasma. Filtrele de ionizare pot elimina cel putin o parte din fum, dar, de obicei, revendicarile pentru aceste filtre se concentreaza pe indepartarea prafului fin, a mirosurilor, a alergenilor si a germenilor. Pentru mai multe detalii, consultati ghidul nostru pentru filtrele de purificare a aparatului de aer conditionat.

Online, puteti gasi diferite filtre de purificare a aerului pentru aparatele de aer conditionat, descrise ca electrostatice, cu carbune activ sau altele similare. Ei pretind ca sunt compatibili cu marile marci de aparate de aer conditionat si, in unele cazuri, pot fi taiate la dimensiuni pentru a se potrivi diferitelor modele.

Aveti grija cu astfel de filtre. Desi pot asigura filtrarea conform revendicarilor, este foarte putin probabil ca acestea sa fi fost testate cu atentie cu fiecare marca de aparate de aer conditionat, iar utilizarea de piese care nu sunt originale poate reduce performanta aparatului de aer conditionat, poate provoca daune si ar putea anula garantia.

Cand este cel mai bun moment pentru a cumpara un aparat de aer conditionat?

Evitati sa cumparati in sezonul de varf, daca puteti; Instalatorii sunt de obicei foarte ocupati in aceste perioade si este posibil sa trebuiasca sa asteptati cateva saptamani inainte ca noua unitate sa poata fi instalata.

Daca este posibil, faceti cumparaturi inainte de inceperea sezonului de varf, astfel incat noua unitate sa fie instalata si pregatita pentru momentul in care veti avea cel mai mult nevoie.

Alternativ, merita sa cumparati imediat dupa incheierea sezonului. Actiunile vechi pot fi reduse deoarece comerciantii cu amanuntul fac loc pentru modele noi.

Cum se instaleaza un aparat de aer conditionat split-system

Veti avea nevoie de un instalator autorizat de aer conditionat din cauza agentului frigorific de gaz. Cautati un program de instalare cu autorizat pentru a beneficia de garantia dispozitivului si obtineti cateva cotatii asupra pretului la manopera de instalare.

Instalatorul dvs. de aer conditionat ar trebui sa aiba o calificare electrica pentru a va conecta aparatul de aer conditionat in casa dvs. Multi nu o fac, dar asta inseamna ca nu vor putea oferi o garantie pentru lucrarile electrice, ci doar aparatul de aer conditionat. De asemenea, instalarea canalelor de scurgere a aparatelor de aer conditionat in sistemul de apa pluviala al casei dvs. trebuie efectuata de un instalator calificat. Deci, verificati daca instalatorul pe care il alegeti are acreditarile necesare pentru a efectua intreaga instalare.

In general, este mai bine sa instalati un aparat de aer conditionat pe un perete mai lung al unei camere si nu chiar deasupra unei ferestre, dar instalatorul dvs. ar trebui sa va recomande cel mai bun loc pentru situatia dvs. individuala.

Unitatea exterioara a sistemului tau divizat trebuie sa fie instalata pe o baza ferma (de exemplu, o placa de beton) sau atasata la un perete folosind suporturi solide. Ar trebui sa fie cat mai aproape posibil de iesirea aerului interior, ideal cu aproximativ trei pana la cinci metri de tevi intre cele doua unitati.

Umbriti partea exterioara a aparatului de aer conditionat de la lumina directa a soarelui – de exemplu, instalandu-l pe un perete sudic sau oferind o copertina.

Puterea monofazata este tot ce aveti nevoie pentru majoritatea aparatelor de aer conditionat cu sistem unic (si multi). S-ar putea sa fie necesara o putere trifazata pentru sistemele foarte mari multipartite sau canalizate, sa spunem cu o capacitate de 20 kW sau mai mult.

Odata ce aveti aparatul de aer conditionat, nu uitati sa curatati periodic filtrele si sa intretineti unitatea in mod regulat.

cele mai bune aparate de aer conditionat sfaturi
Cele mai bune aparate de aer conditionat: sfaturi

Cateva sfaturi necesare referitoare la aparatul de aer conditionat

 • Alegeti dimensiunea corecta a AC pentru camera dvs. Un AC mai mare poate racori camera mai repede, dar va creste factura la electricitate. In plus, nu trebuie sa ne risipim resursele finite, nu?
 • Incercati sa faceti o mica cercetare a preturilor. Desi v-am aratat cateva minute in urma, poate diferi putin in diferite localitati.
 • De oriunde v-ati cumpara AC-ul, fie ca este un showroom, trebuie sa va verificati detaliat masina inainte de a o primi ca a dvs. Acest lucru va va asigura ca nu exista defecte in masina.
 • Daca doriti sa aveti o fereastra AC, atunci asigurati-va ca camera dvs. are o fereastra de dimensiuni corespunzatoare intr-o pozitie convenabila pentru a pune AC.
 • Daca preferati o aer conditionat split, ar trebui sa tineti serios numarul de ferestre din camera. O aerisire prea mare poate perturba rata de racire.
 • Deoarece AC are nevoie de intretinere adecvata, ar trebui sa reinnoiti contactul de service furnizat de companie (in majoritatea cazurilor, a existat un contact de 4 ori pe an) in timp util.
 • La fel ca majoritatea produselor electrice, AC-ul dvs. trebuie protejat de praf si caldura excesiva.

Concluzie

Daca aveti de gand sa aveti un AC pentru o perioada durabila si pentru utilizare privata, incercati sa cumparati unul invertor. Desi va va costa mai mult, va va oferi un serviciu mai lung. In plus, ferestrele de curent alternativ si cele de aer divizat pot fi maturate de convertizorul de curent alternativ in viitorul apropiat.

Pentru a cumpara un AC extrem de eficient si cu un consum redus de energie, ar trebui sa verificati eticheta EER (Energy Efficiency Ratio). BEE furnizeaza stele AC-urilor conform acestei etichete si variaza de la 1 la 5 stele. Pentru a putea avea cu usurinta o idee despre care va fi mai convenabila pentru dvs.

Ultimele Articole
cel mai bun aer conditionat portabil

Cel mai bun aer conditionat portabil – Top 8 Modele recomandate

Am analizat si evaluat 85 de modele pentru a determina care este cel mai bun aer conditionat portabil. Afla mai jos!

de Real Hypermarket
Top cel mai bun blander

Top 8 Cel mai bun blender

Cocktailuri congelate, sosuri pentru salate, supe – cel mai bun blender pot face totul, dar care este cel mai potrivit pentru tine? Un blender este cel mai folosit pentru prepararea de smoothie-uri, supe si milkshake-uri, dar pot crea, de asemenea, mese delicioase de la zero – unele sunt capabile sa macine pastele precum pesto si […]

de Real Hypermarket
Covoare moderne pentru living

Top 10 Covoare moderne pentru living

Inainte de a cumpara covoare moderne noi, stabiliti-va asteptarile. Exista o varietate de covoare pentru fiecare gospodarie si ocazie. Iata cateva intrebari pentru a determina covorul potrivit dintre multitudinea de covoare moderne din piata. Care are cel mai mult sens pentru casa ta? De ce tip de covor ai nevoie? Ai nevoie de ceva care […]

de Real Hypermarket
cel mai bun aragaz

Cel mai bun aragaz: Sfaturi si Recomandari

Fie ca refaceti bucataria sau inlocuiti vechile aparate, aragazele si cuptoarele sunt esentiale. In functie de spatiul dvs. de locuit si de cerintele personale, puteti alege intre un aragaz independent, cuptoare simple sau duble incorporate sau, daca aveti nevoie de plite suplimentare sau cuptoare suplimentare, un aragaz ar putea fi alegerea potrivita pentru dvs. Expertii […]

de Real Hypermarket
cel mai bun dezumidificator

Cel mai bun dezumidificator: Sfaturi si Recomandari

In verile fierbinti umede si iernile reci umede, un dezumidificator poate ajuta la repararea unei case umede. Testam si examinam dezumidificatoarele pentru a va ajuta sa sa faceti o alegere informata. Deci, daca aveti aer umed in casa, un dezumidificator ar putea fi raspunsul. Iata cum puteti gasi cel mai bun dezumidificator pentru casa si […]

de Real Hypermarket
cele mai bune plite incorporabile

Top 10 Cele mai bune plite incorporabile

In bucataria moderna exista trei tipuri principale de plite incorporabile pe blaturi din care puteti alege (gaz, ceramica si inductie) si suntem aici pentru a va ghida in aceste decizii si pentru a va ajuta sa alegeti cea mai buna plita incorporabila pentru dvs. Indiferent de stilul pe care il cautati, de la un model […]

de Real Hypermarket
cele mai bune uscatoare de rufe

Cele mai bune uscatoare de rufe – Top 10 cele mai vandute modele

Dupa 96 de ore de research, am gasit cele mai bune uscatoare de rufe care iti vor usca hainele rapid si eficient.

de Real Hypermarket
cele mai bune televizoare

Top 6 Cele mai bune televizoare: QLED vs. OLED TV

Acest ghid de cumparaturi pentru cele mai bune televizoare va ajuta sa stiti tot ce trebuie atunci cand cumparati un televizor nou. Fie ca sunteti in cautarea unui sfat simplu de cumparare, fie ca trebuie sa stiti ce caracteristici conteaza cel mai mult, acest ghid parcurge toate etapele pentru a gasi televizorul potrivit. Vezi peste […]

de Real Hypermarket
cele mai bune masini de spalat rufe

Top 10 Cele mai bune masini de spalat rufe

Masinile de spalat rufe sunt unul dintre cele mai greu de cumparat aparate. Sunt greu de transportat, piata este inundata de jargon complex si „inovatii” atragatoare si, desigur, exista stresul decizional care vine cu orice achizitie mare si costisitoare. Vestea buna este ca o masina de spalat de inalta calitate va dura foarte mult timp, […]

de Real Hypermarket
cele mai bune imprimante

Top 10 Cele mai bune imprimante pentru acasa

Daca selectarea unei imprimante pentru casa poate fi dificila, avand in vedere numarul mare de optiuni de pe piata, fara a mentiona termenii complicati care par sa ingreuneze procesul de cautare, am creat un ghid de cumparare rapid si folositor pentru selectarea unei imprimante pentru casa, cu explicatii simple folosind cei mai comuni termeni si […]

de Real Hypermarket